måndag 1 juli 2013

Deckare



En utmärkt "uppgift" att sysselsätta sig med lata sommardagar eller ruggiga höstkvällar är att läsa en bok. Själv föredrar jag att läsa deckare. Det finns många bra svenska och utländska förafttare.
Nu i sommartider kan du ligga i hängmattan eller på stranden och njuta av en bok med någon svalkande dryck. När vädret blit kallare och kvällarna mörkare kan du krypa upp i favoritfotöljen och läsa med din favoritdryck bredvid dig.
 
Tycker om att blanda mellan olika författare, både svenska och utländska. Alla har sin egna stil att skriva. En del inriktar sig enbart på utredningsarbetet av brottet, andra fokuserar mera på personerna och deras relationer. Många lägger in lite humor i berättelsen. Alla leverarar en bra berättelse och en lösning på brottet. Det som är lockande med deckare är att själv försöka att komma fram till vem den skyldige är innan det avslöjas i boken. Det finns många kända ploiser/brottslösare, Johan Kristian Homan, Malin Fors, Patrick Hedström, Sten Wall, Anders Knutas. Maria Waern m.fl.
 
Några författare jag gillär är b.la. Patricia Cornwell om rättsläkaren Kay Scarpetta i Virginia.
Jan Mårtensson med antikhandlaren Johan Kristian Homan. Måns Kallentoft med polisen Malin Fors, Camilla Läckberg med forsbackapolisen Patrick Hedström.
 
Det finns många andra Jo Nesbo, Johan Theorin, Åsa Larsson, Mari Jungstedt.
 
Nu under sommaren brukar det gå att köpa 4 pocket för priset av 3. Sedan brukar det finnas boksnurrar på arbeten, gym eller bibliotek. Där kan du lämna en bok och ta en ny. Mycket bra om du vill pröva nya författare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar