Efter ett recept från
Martin Jörgenssen på Lakritsdfabriken i Lund. Otroligt lättgjord dessert med
distinkta smaker. Gott efter en kraftig kötträtt.
Mängden lakrits kan
ökas på, det som anges i receptet ger dock en tydlig lakritston. Gott med
syrliga frukter till, behöver inte nödvändigtvis bara hallon. Färsk ananas
passar också, då behövs inget extra socker.
4 dl grädde
1 – 1,5 tsk
lakritspulver
2,5 msk socker
1,5 blad gelatin
Bör och socker till
dekoration
Lägg gelatinet i kallt
vatten.
Koka under tiden upp 2
dl grädde tillsammans med lakritspulver och socker i en kastrull. När
lakritsens klumpar löst sig, tillsätt resten av grädden. Sjud ytterligare 2 – 3
minuter.
Lyft av kastrullen,
krama ur och rör ner gelatinet. Häll upp i glas, låt stelna i kyl minst 2
timmar. Dekorera med lätt sockrade bär vid servering.
Passande vin.
Nivole, nr 7787
En pärlande söt dryck
som slår in sig fint på både frukter och lakritskrydda. Ger liv till den
domnande effekt som lakrits kan ha och klingar ut i gott avslut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar