onsdag 17 juli 2013

Lakritspannacotta




Efter ett recept från Martin Jörgenssen på Lakritsdfabriken i Lund. Otroligt lättgjord dessert med distinkta smaker. Gott efter en kraftig kötträtt.
Mängden lakrits kan ökas på, det som anges i receptet ger dock en tydlig lakritston. Gott med syrliga frukter till, behöver inte nödvändigtvis bara hallon. Färsk ananas passar också, då behövs inget extra socker.

4 dl grädde
1 – 1,5 tsk lakritspulver
2,5 msk socker
1,5 blad gelatin

Bör och socker till dekoration

Lägg gelatinet i kallt vatten.
Koka under tiden upp 2 dl grädde tillsammans med lakritspulver och socker i en kastrull. När lakritsens klumpar löst sig, tillsätt resten av grädden. Sjud ytterligare 2 – 3 minuter.
Lyft av kastrullen, krama ur och rör ner gelatinet. Häll upp i glas, låt stelna i kyl minst 2 timmar. Dekorera med lätt sockrade bär vid servering.

 

Passande vin.

Nivole, nr 7787
En pärlande söt dryck som slår in sig fint på både frukter och lakritskrydda. Ger liv till den domnande effekt som lakrits kan ha och klingar ut i gott avslut.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar