När rabarbern sticker upp ur jorden är det härligt att kunna bjuda på
paj. Sockermängden kan varieras, men det är viktigt att pajen fylls med rikligt
med rabarber. En god vaniljsås kan serveras till - eller vispgrädde. Eller utan
någonting till.
Ingredienser
150g smör
1,5 dl socker
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
3 – 4 rabarber
2 tsk kanel
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i
bottnen på en smord, ugnssäker form. Pudra över kanelen.
Nyp ihop smör eller margarin, socker, havregryn och vetemjöl. Fördela
smulet över rabarbern. Grädda i 20-25 minuter. Tips: Smulet blir gott över
nästan vilken frukt eller vilka bär som helst. Äpplen är alltid en höjdare,
liksom blåbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar