tisdag 9 juli 2013

Smulpaj med rabarber




När rabarbern sticker upp ur jorden är det härligt att kunna bjuda på paj. Sockermängden kan varieras, men det är viktigt att pajen fylls med rikligt med rabarber. En god vaniljsås kan serveras till - eller vispgrädde. Eller utan någonting till.

 

Ingredienser
 
150g              smör
1,5 dl             socker
1,5 dl             havregryn
1,5 dl             vetemjöl
3 – 4              rabarber
2 tsk              kanel

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i bottnen på en smord, ugnssäker form. Pudra över kanelen.

Nyp ihop smör eller margarin, socker, havregryn och vetemjöl. Fördela smulet över rabarbern. Grädda i 20-25 minuter. Tips: Smulet blir gott över nästan vilken frukt eller vilka bär som helst. Äpplen är alltid en höjdare, liksom blåbär.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar