fredag 12 juli 2013

PURITY - ultra premium vodka


 
Jag har testat en ny ultra premium vodka, Purity. Den finns i systembolagets beställningssortiment, nr 86519 för 480 kr. Det är en okryddad sprit. Fungerar att ha i drinker men bäst njuter du den helt för sig självt. Vodkan har tydlig karaktär och renhet, mjuk och len. Kan rekommendera denna vodka.


Purity Vodka har sitt ursprung vid Ellinge Slott i södra Sverige. Ambitionen från bolagets sida är att erbjuda konsumenter världen över en helt ny vodka där renhet och elegans kombineras med smak, komplexitet och fyllighet. Thomas Kuuttanen har 20 års erfarenhet av att utveckla och producera whisky, gin, besk och akvavit. Genom nytänkande har han bidragit med nya perspektiv till den annars konservativa spritindustrin. Diagrammet visar ett stort antal vodka som finns på marknaden och hur mycket karaktär och kropp de har vid en jämförelse.
 
 

För framställningen av Purity Vodka har en ny typ av destillationspanna utvecklats. I denna destilleras vodkan inte mindre än 34 gånger för att få fram en produkt som är så ren att den inte behöver filtreras. På så sätt behåller vodkan sin karaktär byggd på ekologiskt odlat vete och korn. Den slutliga blandningen och buteljeringen sker i Malmköping strax söder om Stockholm. Purity Vodka är idag världens mest prisbelönta ultra premium vodka.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar