torsdag 11 juli 2013

Eva Solo


 
Det kan vara bra att ha en vattenkaraff hemma. Det är alltid roligare att servera vatten ur en karaff än att hämta det från kranen, samt att jag kan ha vattnet i kylskåpet så att det blir kallt. Självklart går det att servera annat än vatten ur karaffen. Den fungerar mycket bra. Lätt att greppa och hälla ur. Slipper allt spill. Har även en liten mindre karaff för olja eller vinäger. Fungerar också utmärkt. Blir aldrig något spill. Båda dessa kommer från EvaSolo.

Historien om Eva Solo sträcker sig tillbaka till 1913. Företagets idé var att sälja funktionella köksredskap av hög kvalitet som riktade sig till hemmafruar. När kvinnorna alltmer började arbeta utanför hemmet, utvecklades redskapen som underlättade hushållsarbetet. På 1970-talet, var Eva Solo först med köksutrustning som var tillräckligt fin för att visas upp. Det blev startskottet för en trend där design blev en lika viktig faktor som funktionalitet och kvalitet. På senare år har en lång rad banbrytande produkter lanserats till det moderna hemmet.

1997 lanserades en liten serie köksredskap, som skulle visa sig få stor betydelse. Serien fick namnet Eva Solo eftersom den bestod av enskilda produkter eller solo-varor som de kallades. På 1990-talet ökade konsumenternas önskan om att kunna skapa sin egen personliga mix av produkter till hemmet och blanda många olika serier och varumärken. Tidigare hette företaget bara Eva men de nya produkterna blev en så stor framgång att att hela företaget döptes om till Eva Solo 2010. Både konsumenter och designexperter tog till sig serien direkt. Den hade allt det som kännetecknade en bra Eva-produkt. Kvalitet, form och funktion i en perfekt enhet. Men viktigast av allt, den byggde vidare på traditionen att skapa nya produkter och hitta nya lösningar på problem. Serien hade ett helt eget, tydligt och modernt formspråk och unika egenskaper. Serien vidareutvecklas ständigt och har under årens lopp tilldelats över 150 designpriser.
Mest känd är kanske CafeSolo kaffebryggaren och kylskåpskaraffen som idag betraktas som moderna klassiker. Eva Solo-produkterna är skapade i samarbete med designduon Tools. Den består av Claus Jensen och Henrik Holbæk, som har formgivit alla produkter med utgångspunkt i sin egen värld. ”Alla produkterna representerar en unik kombination av form och funktion,” förklarar Claus Jensen. ”De utgår från Evas långa erfarenhet men har fått ett modernt uttryck.” Idag tillverkar Eva Solo produkter till hela hemmet. Under årens lopp har de satt sin tydliga prägel på de skandinaviska hemmen och särskilt på utvecklingen av dansk köksdesign. Tools är fortfarande en viktig kugge i arbetet med att vidareutveckla våra produkter och tillsammans skapar vi innovativa och spännande produkter till Eva Solo-sortimentet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar