måndag 6 maj 2013

HUGO BOSS

Hugo Boss, tyskt klädmärke och modehus med inriktning på herrkollektioner, huvudkontor i Metzingen, Tyskland.
Hugo Boss är sedan lång tid tillbaka en av de ledande tillverkarna av kostymer. Hugo Boss har även lanserat olika herr- och damparfymer under senare år och 2005 en hudvårdsserie för män. Finns  även klockor, glasögon, väskor och skor.
Hugo Boss har idag 6102 butiker i 124 länder. Produktionen sker på olika platser, b.la. i företagets egna fabriker i Tyskland, Italien, Polen, Turkiet och USA.
Det finns två huvudserier, HUGO och BOSS.
  • Boss Black. Män(1979), kvinna(2000). Moderna klassiska kläder. Den mest spridda. Den som har den bredaste sortimentet.
  • Boss Orange. Män(1999), kvinnor(2005). Serie med mer bohemiska influenser.
  • Boss Selection. Män(2003). Högre prissatta kläder för en mer mogen publik. Drar mot engelsk skräddarkonst.
  • Boss Green. Män(2003), kvinnor(2010). Känd mest som Boss Sport. Relanserades 2003 med inriktning mot golfmarknaden.
  • Hugo. Män(1993), kvinnor(1998). Europeisk look, även androgyna kläder.
Hugo Boss grundades av Hugo Ferdinand Boss (1885–1948) i Metzingen 1924, en litet samhälle utanför Stuttgart. Men gick i konkurs 1930 p.g.a. ekonomiska problem. Det återstartades 1931 och nådde framgångar som leverantör till nazistregimen. Under 1930-talet leddes företaget av personer som stödde nazistregimen öppet och företaget levererade uniformer till SA, SS, Wehrmacht och Hitler-Jugend. Under andra världskriget hade företaget tvångsarbetare från Väst- och Östeuropa. År 2000 gick företaget med i den stiftelse som det tyska näringslivet instiftat för att ersätta tvångsarbetare.

Själv har jag en kavaj. Svart och vit. Tyget är mjukt och följsamt. Denna passar till ett stort antal byxor vid tillfällen då det inte behöver vara så formellt.

Tre knappar, inga utanpåliggande fickor, ingen biljettficka. Fyra knappar på ärmen.

Har även en klassisk dubbelknäppt kostym. Denna har några år "på nacken", men den fungerar fortfarande. Mörkblå, så den passar till alla formella tillfällen.

Utanpåliggande fickor. Fyra knappar på ärmen. Saknar biljettficka. Denna ingår i deras baskollektion så den är varken måttsydd eller skräddarsydd (se tidigare på bloggen under april för skillnaden mellan dessa). 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar