torsdag 28 februari 2013

Omega

Omega är den sista bokstaven i det grekiska alfabetet.

Men för allmänheten mer känt som ett schweiziskt klockmärke. Som jag redan skrivit tidigare innehar jag en Tissot, men den är inte lämplig för mera aktivt liv. Därför har jag även en Omega. Jag valde modellen Seamaster. Korrekt benämnd Seamaster Professional Co-axial Chronometer. Med Co-axial menas att klockan inte drivs av batteri utan av armens rörelser. Ett svänghjul laddas av armensrörelser som sedan driver klockan. Det är detta som kallas mekaniskt ur. Sekundvisaren rör sig med jämn hastighet hela tiden, inga hopp som på batteriklockor.




Ovan syns klockan i sin originalask. Det finns lite olika utföranden. En med svart urtavla och lite annorlunda visare samt annat armband.

Kvalitén på klockan är mycket bra. Har inte haft några problem med uret. Även asken klockan levereras i visar på kvalitet.



Det viktigaste är alla cerifikat som medföjer. De visar på att det inte är en kopia. Nummer på urverk m.m.




Namnet, liksom klockorna, betyder fulländning, fullkomlighet vad det gäller hantverk och kvalité. Omega grundades år 1848 i Schweiz. Idag är företaget ett av varumärkena inom Swatch Group Nordic AB, ett dotterbolag till schweiziska Swatch Group LTD, världens största urtillverkare.

Omegas kollektion bygger på fyra olika produktfamiljer; Constellation, Seamaster, Speedmaster och De Ville. Förutom klockkollektionen har Omega även en Fine Jewellery kollektion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar