tisdag 5 mars 2013

Diemme


Detta är mina vinterkängor som jag använt under två vintrar. De är från tillverkaren Diemme. De är tillverkade i Italien. De har en gedigen sula i gummi, övriga material är kalvskinn. Både utsida och insida är av kalvskinn. Plösen sitter ihop med skon så det blir inga glipor. Rejäl snörning med bra skosnören. De har hitills klarat ner till minus 15 grader utan att jag frusit.

 
Diemme Footwear är ett samarbete från italienska skotillverkaren Calzaturificio Diemme,
Norska försäljning och designföretaget Blender Agency, japanska försäljnings-och designföretaget GMT Tokyo och svenska återförsäljare MnO International.

Alla Diemmes skoprodukter tillverkas vid Calzaturificio Diemmes fabrik i Montebelluna, Italien som använder Calzaturificio Diemmes 20 års erfarenhet inom jakt, bergsbestigning, vandring, säkerhet och militären. De producerar även för varumärken som Maison Martin Margiela, Chanel, Gucci, Bottega Veneta, Salvatore Ferragamo och japanska märken som Nonnative och Bedwin & The Heartbreakers.

Calzaturificio Diemme grundades av bröderna Dennis och Maico Signor 1992. Dennis började arbeta i fabrik 1983, endast 13 år gammal med produktion av jaktstövlar. Hans passion och nyfikenhet för att producera skor kom från hans farfar som arbetade inom skoindustrin i många år på en av de mest kända historiska italienska fabriker, Calzaturificio Rondini. Farfar fortsatte att reparera skor i sitt hem i hela sitt liv.

Diemmes skoutbud sträcker sig från sneakers och lättare skor till jakt och bergsbestigningsstövlar anpassade för användning i staden. Ambitionen med Diemme Footwear är att producera högsta kvalitet  med en exceptionell nivå av komfort, med progressiva och innovativa design.

Lädret som används är från italienska garverier samt importerat läder från världsberömda garverier som Horween Läder, CF Stead och Eduard Gallusser AG. Tyger är från italienska leverantörer Morelli Tessuti och Limonta och importerade tyger från tyska Sympatex och schweiziska Schoeller Textiles AG. Alla andra komponenter är av italienskt ursprung.

Jag är fullt nöjd med mina skor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar