tisdag 12 mars 2013

Bally - curlingkängor


Denna känga klarar alla temperaturer. Skon är mycket varm och skön. Rejäl sula som isolerar mot marken.
Dock är kängan ganska tung så den passar mindre bra för långpromenaden. Jag köpte mina kängor för över 10 år sedan. Det syns inget slitage på någon del av kängan. Idag har jag hört att kvalitén kan vara lite svajig. Samtidigt har priserna ökat drastiskt, nu kostar dem runt 3500kr.

Bally grundades som "Bally & Co" 1851 av Carl Franz Bally (1821-1899) och hans bror Fritz i källaren i familjens hem i Schönenwerd i kantonen Solothurn, Schweiz.

År 1854 inrättats en skofabrik i byn men Fritz Bally lämnade verksamheten strax efter start. Carl Franz Bally fortsatte under namnet "CF Bally". Genom 1860-talet anställde Bally mer än 500 personer. I ytterligare ett decennium byggdes ett internationellt rykte för kvalitet och design för både män och damer och verksamheten utökades till Buenos Aires, Argentina, Montevideo, Uruguay, och Paris, Frankrike.
Carl Franz Bally dog 1899 och hans söner fortsatte med verksamheten. Men Ballyfamiljen behåller kontrollen. 1907 börsnoterades "CF Bally & Co Ltd", aktierna noterade på den schweiziska börsen. Det extra kapitalet tillåtet massiv expansion för sina skor och 1916 är de anställda mer än 7.000 personer.
Företaget överlevde den stora depressionen på 1930-talet och svårigheterna i andra världskriget och expanderar globalt med stor framgång i efterkrigstiden med ett framgångsrikt inträde på den nordamerikanska marknaden. År 1976 utökar de med kläder, väskor och andra accessoarer .
Följande år sålde Ballyfamiljen sitt intresse i bolaget. Många svårigheter följde och företaget kämpade mot en våg av billiga produkter från utvecklingsländer som översvämmade den globala marknaden. År 1999 såldes Bally till den amerikanska investeringsfonden Texas Pacific Group. Den 22 april 2008 meddelades att Bally International AG ska säljas till Labelux Group Inc. Idag har företaget sitt huvudkontor i Caslano, Ticino, Schweiz.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar