fredag 1 februari 2013

Varför dessa val

Varför dessa val?


Ni undrar säkert varför jag gjort dessa val. Varför valde jag Superellips, Grand Prix och PH lampor.
Jag letade efter ett bort till köket som skulle vara enkelt och modernt. Fastnade för superellipsbordet första gången jag såg det. Tyckte bäsat om bordet i vit laminat med aluminiumprofil runt om. Man kan tro att bordet är oömt, men det är lätt att underhålla. Till detta ville jag ha ett pa bra stolar. Som allternativ hade jag Sjuan, Myran och Grand Prix. Jag valde Grand Prix eftersom den började nytillvekas samma år som jag skaffade dem. Alla dessa stolar finns i olika utföranden och färger. Jag valde bort färgade i klarlack eftersom dessa är lätta att repa. Valet föll på svart/grå lasyr. Träts ådringar syns tydligt. Det mörka passar utmärkt till bordets vita färg. Bra kontraster.

Lamporna valde jag eftersom jag ville ha ljus där jag slipper se glödlamporna. Det fanns inte så många som uppfyllde deta krav när jag valde. Så valet blev ganska enkelt, nämligen olika PH-lampor.

Jag håller med om att priserna på ovanstående är högre än på "vanliga" möbler. Då får man ha i tanken att dessa möbler behålls i många år. Om man mot förmodan skulle vilja byta ut möblerna så är andrahandsmarknaden stor för dessa möbler. Priserna äre högre än för andra möbler.

Nästa vecka kommer ni att få läsa om en skön fotälj och lite recept.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar