torsdag 8 augusti 2013

Vete - Katten i Stockholm




När jag är i Stockholm brukar jag göra ett besök på Vete-Katten, Kungsgatan 55. Ett trevligt kaffe där du kan fika, allt från smörgås till bakverk. Finns även en butik där du kan köpa med dig smaskigheterna hem. Lokalen består av flera små rum, med blandade möbler i äldre stil. Som ett gammalt klassiskt fik. Du kan även passa på att läsa Svenska Dagbladet. Allt är mycket fräscht och trevligt. Har du inte varit här passa på nästa gång du är i Stockholm. Gå ut på Kungsgatan från Centralstation och fortsätt förbi Casino Cosmopol och Oscars teatern så är du snart framme.

Vete-Katten grundades 1928 av Ester Nordhammar och fick enligt ryktet sitt namn då den första ägarinnan gav svaret "Det vete katten" på frågan om vad inrättningen skulle kallas. Idag består Vete-Katten av ett bageri, ett konditori, chokladtillverkning och en kallskänk. Vete-Katten strävar att tillverka så mycket som möjligt från grunden, med de bästa råvarorna som marknaden har att erbjuda. Lokalerna omfattar kafferummen och innergården, utan även den ljusa brödbutiken och serveringsdelen som vetter mot Kungsgatan. Det rika utbudet innehåller såväl klassiska som moderna matbröd och bakverk.

Vete-Kattens matbröd följer årstiderna och tillgången på de råvaror som uppfyller de högt ställda kraven. Allt bakas på äkta smör och mjölet är noggrant valt för en god och jämn kvalitet samt med hänsyn till en ekologisk produktion. Förutom alla klassiska matbröd finns alltid en del speciella sorter, som bröd med exotiska kryddor, örter, frukter och grönsaker, t ex rödbetor, vitlök, chili, spenat, oliver, soltorkade tomater, majs, koriander, fänkål, äpple.

Kaffebröden uppvisar också en stor variation, med ett otal bullar, kransar, längder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar