onsdag 28 augusti 2013

Amedei - den bästa chokladen?




Tycker om att njuta av en god bit choklad, gärna till en kopp espresso eller helt solitärt. Det finns flera olika tillverkare som gör bra chokladkakor med hör kakaohalt och utan tillsatser. Det bör bara vara ett fåtal ingredienser: kakaosmör, kakao, rörsocker och vanilj. Var uppmärksam på att vaniljen inte är ersatt med vaniljarom eller vanillin. Chokladen bör även inte innehålla något sojalechitin.
Amedei är ett företag som framställer choklad. Företagets säte är i Pontedera i Toscana, Italien. Deras produkter är allt från chokladkakor till chokladtryfflar och praliner. Deras prisbelönta chokladkakor består av kakaobönor av samma ursprung och sort. En av dess produkter, Amedei Porcelana, är känd som världens dyraste choklad. Deras kakao kommer från Chuao i Venezuela, och den har kallats världens bästa kakao.
Amedeis erbjuder 50 grams chokladkakor inslagna i vackert designade förpackningar, rik med information om hur man bäst njuter samt information om Amedei filosofi. Du kan välja mellan de klassiska smakerna som mjölk, mörk (63%, 66%, 70%, 75%), eller vita, med egna rostade hasselnötter eller med utsökta pistagenötter från Bronte. Vissa är gjorda av recept som presenterar olika frukter eller nötter. Amedeis Cru görs med kakaobönor som kommer uteslutande från ett visst land eller region, var och med avgörande personligheter och unika smaker. Chuao, Porcelana, 9 och Blanco de Criollo representerar fantastiska läckerheter.
Följande chokladkakor kan hittas idag, enligt Adoro Amedeis hemsida, som är generalagenten i Sverige.
 
 
 


 


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar