måndag 12 augusti 2013

Restaurang RICHE


 
Även när du är i Stockholm behöver du äta. En trevlig restaurang att besöka är Riche. Ligger på Birger Jarlsgatan 4, mittemot Louis Vuitton. Vad du än är ute efter, en bra afterwork, en utmärkt middag, lunch, några kändisspan, en snabb drink och så vidare, eller en helkväll vid baren – Riche har allt. Uppdelning mellan de två barerna (lite olika klientel i varje) med en gång emellan (via köket!) gör att det är svårt att tröttna.
Själv njöt jag av en lunch bestående av:
Salchichon Iberico Bellota med cornichoner med rostat surdegsbröd
Grillad hängmörad biff (U.S Choice) med rökt oxmärg, vitlöksfrästa kantareller och rostas potatis
Till detta dracks ett glas: Paul Dolan, Zinfandel, Mendocino, USA

Restaurang Riche, Birger Jarlsgatan 4, är en av de klassiska restaurangadresserna i Stockholm. Namnet är sedan 1893, då fastigheten uppfördes, nära sammanvuxen med gatuadressen. Under sin mer än sekellånga livstid har Riche visat upp sig i ett flertal olika skepnader, och genomgått många omdaningar.
Sin Parisiska förebild, Café Riche på Boulevard des Italiens, sökte man länge efterlikna i såväl inredning som karaktär. Stärkta linnedukar, sirligt guldberamade speglar på väggarna och kristallkronor i taket skapade en miljö som fick stockholmare ur den solida borgarklassen att känna sig hemma.
Riche och Lilla baren är som levande väsen, friskt pulserande, varje timme, varje dag. Alltid alerta, fräscha och på tå – Riche är en oas och en tillflyktsort där man alltid kan förvänta sig det där lilla extra.
Det gäller inte minst maten. Arvet efter Tore Wretman är viktigt. Menyn är uppbyggd på klassiskt vis och det finns alltid husmanskost och rätter som kalvlever Anglaise och Toast Skagen att välja bland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar