fredag 9 augusti 2013

MOCCO - kaffé på Östermalm



Om Vete – Katten är ett kaffé som enligt gästboken lockar många turister så har jag hittat ett kaffé som är lite lugnare. Mocco på Nybrogatan 61, hjärtat av Östermalm i Stockholm. Ta sikte på Dramaten och statyn av Margaretha Krook, fortsätt Nybrogatan upp förbi Teatergrillen och Fabrique. Efter en promenad når du Mocco. Ett fik med fullständiga rättigheter, moden inredning och med liten uteservering. Mocco är även det kändistätaste fiket på Östermalm där du kanske får köa för en skummande chailatte bakom princessan Madeleine.
Mycket trevligt fik med gott kaffe och bullar.

Mocco Coffee skiljer sig från övriga kaféer, genom att lämna en kvalitetsgaranti från ax till limpa. Mocco serverar kaffe, te, GI-mat och bakverk. Maträtterna tillagas på plats av högkvalitativa råvaror. Allt serverat i en miljö som andas kosmopolitisk och tidlös trend.
Mocco ligger i hjärtat av fashionabla Östermalm och välkomnar dig till en varm, modern och exklusiv och tidslös atmosfär. På Mocco behöver du inte trängas. I Moccos luftiga miljö kan du ta ut svängarna. Mocco har öppet alla dagar. Erbjuder  fri internetuppkoppling och mycket mer.

På Mocco kan du välja dryck efter behov, humör, och stämning, Du kan välja allt från hälsodrinkar, smoothies, juicer, läsk & vatten till alkoholhaltig öl & vin. Du kan skräddarsy din dryck precis som du vill ha den.  Har förenat Italiens passionerade förhållande till kaffe, Skandinaviens förfinade rostningsteknik och ett amerikanskt koncepttänkande. Tar kaffet på största allvar och kaffebönor och tesorter är omsorgsfullt utvalda för att kunna ge gäster en smakupplevelse utöver det vanliga.

Kaffe

Moccos rosteri rostar kaffet för hand och i små batcher. Allt sker på två rostmaskiner från 1956. Metoden kallas Slow Roast. Den långsamma rostningen – 12-15 minuter – lockar fram det bästa i varje kaffe och du märker resultatet direkt i koppen.  Espresson är framtagen för att passa vid alla tillfällen. Som en chokladig söt espresso eller som tongivande i en Latte där man verkligen vill känna kaffesmaken. Ett kaffe som är lätt att tycka om.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar