tisdag 24 september 2013

Bondens egna marknad



Bondens egna marknad på Yttre Borgården här i Linköping är trevlig att besöka. Premiären är i slutet av augusti och sista tillfället är i början av oktober. Varje lördag från 9.30. Det finns allt från inlagda gurkor, tomater, sallad, morötter, vedugnsbakat bröd, fisk, korv, kött, ost, glass. B.la. Ronaldos bageri, Stafsätters glass, Boställets vedugnsbageri, Gränna frukt, löt Gårdsmejeri och många flera. De flesta har även provsmakning.

 

Själv brukar jag komma precis när de öppnar, det är mindre folk då. Du slipper trängas. Visst är det lite dyrare än i butik. Men du får garanterat närproducerat direkt av bonden. Inga mellanhänder som vill ha betalt.

På köpet får du en vara som smakar mycket, mycket mera än dem i butik. Flera av dessa produkter kan du inte hitta i butiken, så enda tillfället är Bondens marknad.

Köp på dig getost, smör, grönsker, kött, glass och frukt så att du har något att njuta av under hösten. Kan tipsa om att det blir ett mycket gott äppelmos gjort på Discovery. Moset blir lite rosa.

Har du inte besökt marknaden. Passa på innan det är för sent.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar