tisdag 24 september 2013

Mandolin från Kyocera

 


I köket är det bra att ha en mandolin, inte musikinstrumentet, utan köksredskapet. Min är av fabrikatet Kyocera.

Mandolin är ett köksredskap som man bl.a. kan skiva grönsaker på. Består av en skärbräda, 2-3 dm lång och ca 1 dm bred, ovanför vilken ett knivblad är placerat i en hållare. Kniven är ställbar i höjd beroende på hur tjocka skivor man vill ha. Oftast har mandolinen ett utfällbart stativ i ena änden, så att den lutar. Då bildas ett tomrum under den i vilket skivorna faller ner genom en springa i skärbrädan.

Namnet har den fått därför att handledsrörelsen hos en skicklig användare påminner om hur handleden rör sig på en mandolinspelare.

Mandolinen är mycket effektiv men ska användas med stor försiktighet eftersom det är lätt att skära sig i fingertopparna. Bland kockar är den populär eftersom den är liten och lättdiskad jämfört med till exempel en matberedare.



Japanska Kyocera tillverkar knivar och andra kökstillbehör i pressad keramik som gör att dom inte rostar och att de kan diskas i maskin. Istället för att betala dyra pengar på en kniv som du måste handdiska så kan du äntligen med Koyceras produkter koncentrera dig på din matlagning och inte på slipning av dina knivar. Produkterna har en japansk design med funktionell och snygg formgivning som håller i generationer.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar