onsdag 4 september 2013

Vinkyl fån Dometic


 
Jag har ett stort vinintresse. Därför skaffade jag mig en vinkyl för cirka 10 år sedan. Valet fäll på en Electrolux/Dometic CS 200DV.  Jag är fullt nöjd med vinkylen. Den är tyst, vibrationsfri, skyddar mot ljus och håller temperaturen bra. Om jag skaklaga på något skulle det vara att den drar mycket ström, eftersom den saknar kompressor och går därför hela tiden.

Vinkyl är den perfekta lösningen för alla vinälskare som inte har den sällsynta turen att ha tillgång till en klassisk vinkällare. Detta skåp arbetar med adsorptionsteknik, vilket gör kylskåpet absolut vibrationsfritt. Detta är ett av de absolut viktigaste kraven för framgångsrik lagring av kvalitetsviner. Övriga krav är jämn, relativt låg temperatur, 12 – 13 grader, korrekt luftfuktighet, 40 – 50% och mörker.
Dometic utvecklade absorptionstekniken för mer än 70 år sedan, och är därmed de sanna experterna inom området och Dometic är världens största producent av produkter med absorptionsteknik.
Dometic bärbara kylboxar är utvecklade enligt den beprövade och unika absorptionsprincipen. Utan någon kompressor - helt ljudlösa. Utan några rörliga delar - de fungerar utan underhåll i många, många år. Materialet är freonfritt - och skadar inte miljön. Absorptionstekniken producerar kyla genom att värma en ammoniaklösning som absorberar värme när den förångas.

 
Alla dessa krav tillfredsställs med denna vinkyl. Den ideala temperaturen ställs in digitalt en gång för alla. Skåpet håller automatiskt rätt gradantal – kyler eller värmer i förhållande till den omgivande luften. Dörrens dubbla, tonade glas hindrar UV-strålningen att nå vinet. Skåpet har också filter med aktivt kol, som hindrar lukter från t.ex. ett kök, att påverka vinet.
Har automatisk avfrostning och dörren är låsbar. Skåpen levereras med fasta och utdragbara hyllor. Lite specifikationer nedan.

CS200DV
Bredd:                                                      595mm
Höjd:                                                        1735mm
Djup inklusive rör mm.                             750mm
Energiklass:                                              G
Energiförbrukning kwh/dygn:                  2,60
Vikt:                                                         95kg
Temperaturintervall:                                 6 – 18 grader
Kapacitet, antal flaskor som standard:     206st

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar