tisdag 24 september 2013

Njut! och Lust



Lust och Njut är två böcker av Steffo Törnquist. Båda är stora i formatet och tar upp sätt att njuta av tillvaron. Uppdelade i ett antal kapitel, lagom långa för att läsa ett lite då och då. Många bilder. Kapitlen är matade med information och Steffos personliga uppfattningar och vinklingar. Steffo Törnquist är författare, journalist, TV-producent och programledare. Bördig från Linköping.

Njut! – En bok om små saker som gör livet stort

”Livet är för kort för att slarvas bort. Livet är exempelvis för kort för att bara äta gott på fredagar, bara älska på lördagar, röka illa rullade cigarrer och att underlåta ’bollifiering’ av popcornen framför västernfilmen”
Ett tjugotal kapitel om sådant som gör livet rikare; choklad, cigarrer, cognac, popcorn, dueller i västernfilmer, eld, portvin, Koltrastens sång, Pommac, färgenm svart, Oscar Wildes brevskriverier, Ford Mustang…..



Lust – En bok om livets salt

”Det rakt igenom harmoniska är sällan annat än dötrist. Som regel är det sältan som kittlar, som regel är det saltet som väcker lust….”
En kittlande njutningsbuffé med teserna att ”insikt förändrar varje upplevelse” och ”livet är för kort för att slarvas bort”
Kapitel med varierande innehåll som kräftor, månen, snaps, varmkorv, Strindbergs kniv, falurött, Coronetbåtar, klockor, uselt genomförda bankrån, ess i rockärmen, västerbottensost, ”dammsugaren”….




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar