tisdag 1 oktober 2013

Eget äppelmos



Nu när det finns gott om svenska äpplen kan du göra ditt eget äppelmos. Du kan välja att göra det ”au naturel” eller krydda det med kanel eller kardemumma.

2kg äpplen (ex. Discovery, Aroma, Gravensteiner eller en blandning)
1,5dl vatten
4 msk citronsaft
4 – 5 dl strösocker
2 kanelstänger eller ½ tsk kardemumma



Skala och kärna ur äpplena. Lägg klyftor i en kastrull, häll på vatten och citronsaft. Koka äpplena under lock tills det blivit mos. Mixa med stavmixer om du vill ha det helt slätt. Tillsätt socker och eventuell kryddning. Sjud moset på svag värme i cirka 10 minuter, rör om då och då. Slå upp i väl rengjorda burkar.



Tips!

Glöm lättmjölk och annat skräp, ät moset med Arlas Gammaldags Mjölk, den gräddigaste mjölken som smakar underbart till bär och frukt. Krydda mjölken med lite kanel eller kardemumma så blir äppelmoset till ljuvligt mellanmål eller läcker efterrätt.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar