torsdag 2 januari 2014

US Beef

Detta är premium kött från Nebraska, USA.

Amerikanskt nötkött älskas för sin mörhet, saftighet och djupa smak. Boskapen strövar fritt på den vidsträckta prärien i ca 15 månader, innan gräset ersätts av utvald mix av spannmål. Tack vare detta får köttet sin fina marmorering - ett tydligt tecken på mycket hög kvalité.

 

Följade hittar du i din butik.

Shulder Clod
Kommer från bogen på djuret. Denna magra köttbit har både djup och mustig smak. Den har något grövre fibrer, vilket ger mer struktur åt köttet.

Sirloin Cap
Rumpstek bjuder på mycket och djup köttsmak. Något grövre fibrer ger fin struktur åt köttet. Den karaktäristiska fettkappan ökar både smak och saftighet - låt fettkappan sitta kvar under tillagningen

Top Blade
Är en mör och saftig styckningsdetalj med tät struktur, vars fylliga smak påminner om ryggbiff. Innan servering, skär bort senan som går genom köttbiten.

Chuch Roll
Högreven sitter intill entrecoten och liknar denna i smak och saftighet, men har något mer tuggmotstånd. Smaken är fyllig med nötig och smörig karaktär.

Ribeye
Entrecote som den kallas i Sverige, är den finaste och möraste köttbiten. Den täta marmoreringen garanterar ett mycket saftigt kött och en härligt fyllig, smörig smak.

Striploin
Ryggbiffen är en mör köttbit med fin marmorering. Under tillagningen smälter fettet, vilket gör köttet saftigt och ger en mustig smak med inslag av smöriga toner.

Flank Steak
Flankstek har en mild, men djup köttsmak. Rätt tillagad är den mycket mör och smakrik - grilla inte mer än medium för ett perfekt resultat. Skär den sedan i tunna skivor, tvärs över fibrerna.

Lyft smaken ytterligare
För ett saftigare kött med fin stek- eller grillyta, låt köttet ligga i rumstemperatur cirka 1 timme innan tillagning.

Ta tillvara på stekskyn, där samlas mycket av smaken. Ös gärna köttet under tillagningen.

När köttet är klart, låt det vila någon minut innan servering. Då bevaras den smakrika saften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar