En blogg som handlar om design, konst, mode och även mat. Du kommer hitta allt som sätter guldkant på livet. Allt från desigmöbler till mat. Allt från billigt till dyrt. Både kända och okända varumärken. Som Bamix, KitchenAid, Crocket&Jones och mycket mer. Kommer fyllas på efterhand.
tisdag 7 januari 2014
Ostron Rockefeller
Detta recept sägs ha skapats i New Orleans och den smöriga såsen döpts efter tidens rikasta man John D Rockefeller
12 ostron
grov salt
Spenat
1 bananscharlottenlö
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 msk vetamjöl
1 dl vispgrädde
200 gr babyspenat
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Hollandaisesås
100 gr smör
3 äggulor
1 msk pressad citron
1 msk vatten
2 krm salt
1 krm peppar
Öppna ostronet och lägg dem i en kastrull tillsammans med vätskan. Sjud ca 1 minut. Lägg undre delen av skalet på en plåt med grovt havssalt så att det står stadigt. Sätt ugnen på 250 grader.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör. Tillsätt vitlöken. Pudra över mjölet och rör om. Häll på grädde. Koka upp och vänd i spenaten. Krydda.
Smält smöret och ta av kastrullen från värmen. Vispa äggulor, citronsaft, vatten och salt i en kastrull på medelvärme. Vispa kraftigt till ett skum. Ta kastrullen från värmen och ställ en på en blöt disktrasa så att den står stadigt. Tillsätt smöret i en fin stråle under kraftig vispning.
Fördela spenaten på bottnen av skalen. Lägg på ett ostron och skeda över hollandaisen.
Gratinera högt upp i ugnen tills ostronen fått fin gyllene färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar