måndag 8 april 2013

Blodapelsinmarmelad

Vill du göra en god marmelad. Testa då att göra den på blodapelsiner. Om du vill testa detta får du tyvärr vänta till nästa sänsong för blodapelsinerna.


ca: 0,5kg blodapelsiner
ca: 5 dl socker
4 dl vatten

Tvätta och skrubba apelsinerna noga. Dela i 4 klyftor. Fortsätt att dela i halvmåneformade bitar, ca: 5 mm tjocka. Spara kärnorna, de innehåller mycket pektin. Slå in kärnorna i gasväv. Slå på vatten så det täcker. Låt stå några timmar eller över natten.
Slå av vattnet. Slå på 4 dl vatten. Låt kärnorna vara kvar. Koka under lock ca 40 minuter. Tag sedan upp kärnorna och slå på socker. Vill du ha den mycket söt väljer du att ha mera socker. Låt koka ytterligare 15 minuter utan lock.
Slå upp på väl rengjorda burkar.
Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar