måndag 15 april 2013

Lemon Curd

Lemon curd, citronkräm eller engelsk citronmarmelad. God på rostat bröd, scones, skorpor eller som fyllning i tårtor ex. lemon curd tårta.
Lemon curd citronkrämen håller sig inte så länge i kylen (14 dagar) men den kan såklart delas upp i påsar och frysas.
Hemgjord lemon curd är inte så avancerat att fixa själv. Det blir gudomligt gott.

4 - 5 citroner
3 ägg
75gr smör
2 dl strösocker


Vispa ihop äggen i en kastrull.
Riv citronskalet av två citroner fint. Pressa alla citroner tills du har 1,5 dl citron saft.
Blanda äggen, citronskal, citronsaft, socker och smöret skuret i bitar.
Värm upp krämen. OBS! Får ej koka.
Rör och värm tills krämen blir tjock. Ca: 20min.
Sila krämen för att få bort skalet, så att den blir helt slät.
Häll upp på rengjord burk.
Njut!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar