Bäst kaffe fås om man använder så nymalda bönor så möjligt. Helst mala dem precis innan användning. Själv har jag en kaffekvarn från Isomac. Denna är helt i rostfritt. Kar en rejäl behållare för bönorna. Denna kvarn har skivor som mal bönorna. Undvik kvarnar som kar knivar som krossar bönorna. Skivor är alltid bättre. Det går att variera malningsgraden i 10 steg.
Här har jag dock något negativt att säga om kvarnen. Dessa steg markeras bara med ett plustecken och ett minustecken. Står ingenstans i manualen om + är finast malning eller om det är -. Detta får testas fram. Finns inga markeringar på steg däremellan. Alltid svårt att veta om den är inställd på steg 3 eller 6 eller 8. Detta är bra att veta eftersom espresso kräver en malning och bryggning en annan malning.
Bortsätt från detta fungerar maskinen utmärkt.
Isomac är ett italienskt företag med långa traditioner i tillverkning av kaffemaskiner för kaffeälskare. Isomac grundades av Giovanni Fontana 1977.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar