tisdag 22 april 2014

Vaniljhjärtan




1 sats klassisk mördeg.

 
Vaniljkräm

300g vipgrädde
1 ägg
50g strösocker
30g vaniljsocker (Spice Island)
12g maizena

 

Gör mördegen. Smöra formarna (Städter hjärtformar) och ställ dem på en plåt. Kavla ut mördegen mellan två plastfolie till en 3 mm tjock platta.

Fodra alla formarna. Kavla ut återstående deg till en ny platta.

Koka upp alla ingredienser till vaniljkrämen i en tjockbottnad kastrull under ständig omrörning. Rör tills krämen tjocknar. Låt svalna. Fyll varje form med en klick kräm. Forma ett lock av resterande kräm och lägg över. Grädda i 200g värme i 15 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker.

Vaniljsockret satteverkligen vaniljsmak på hjärtana. Sockret är verkligen värt sitt pris, kanske lite odrygt, men det viktigaste är ialla fall smaken.
 
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar