1 sats klassisk mördeg.
Vaniljkräm
300g vipgrädde
1 ägg
50g strösocker
30g vaniljsocker (Spice Island)
12g maizena
Gör mördegen. Smöra formarna
(Städter hjärtformar) och ställ dem på en plåt. Kavla ut mördegen mellan två
plastfolie till en 3 mm tjock platta.
Fodra alla formarna. Kavla ut
återstående deg till en ny platta.
Koka upp alla ingredienser till
vaniljkrämen i en tjockbottnad kastrull under ständig omrörning. Rör tills
krämen tjocknar. Låt svalna. Fyll varje form med en klick kräm. Forma ett lock
av resterande kräm och lägg över. Grädda i 200g värme i 15 minuter. Låt svalna
och pudra över florsocker.
Vaniljsockret satteverkligen
vaniljsmak på hjärtana. Sockret är verkligen värt sitt pris, kanske lite
odrygt, men det viktigaste är ialla fall smaken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar