Till toscakaka används runda
tartlettformar eller en stor form (Patisse pajform), ca 26cm i diameter.
Mandeln till toscan kan bytas mot vilka nötter du vill, eller till kokos om du
vill göra en kokoskaka. Toscasmeten kan göras i förväg.
1 sats klassisk mördeg
Mandelfyllning
500g riven mandelmassa
100g strösocker
250g rumstempererat smör
5 ägg
40g mjöl
Toscatäcke
100g smör
100g strösocker
100g vispgrädde
100g glukos
100g flagad mandel
Gör mördegen.
Kavla ut degen mellan två
plastfolie till en 3 mm tjock platta. Ställ formarna eller formen (PatissePajform) på plåt och fodra den/den.
Blanda mandelmassa och sockret
till fyllningen. Tillsätt smöret och rör till en slät massa. Tillsaätt äggen,
ett i taget, under fortsatt omrörning. Vänd ner mjölet.
Fyll formarna till två
tredjedelar med mazarinmassan. Grädda kakorn i 200 grader värme i 10 – 12
minuter. Gör du en stor kaka, grädda i 175 grader i 20 minuter.
Koka ihop alla ingredienser utom
mandeln till toscan i en tjockbottnad kastrull. Låt massan sjuda till
115grader, eller tills den börjar släppa från kanterna och får en ljusbrun ton.
Blanda i mandeln.
Ta ut kakorna/kakan och höj
värmen till 225grader. Styk ett tunt lager tosca på kakan och grädda
ytterligare 5 minter eller tills toscan fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar