torsdag 12 december 2013

Julens alla drycker


Nu när julen står för dörren passar det bra med vissa drycker, glögg, snaps, must och öl.

Blossa Vinglögg (nr 4000)

 
Ett välbalanserat originalrecept från 1800 – talet ligger bakom Blossa vinglöggs karakteristiska kryddighet. Klassiska glöggkryddor blandas med mustigt rött vin från Sydeuropa vilket ger vinglöggen dess omtyckta smak. Doften är kryddig medinslag av pepparkaka. Smaken är generös med bra balans och tydlig sötma med inslag av kryddnejlija, kardemumma och russin

Nögne God Jul (nr 11761)


Är ett fylligt och smakrikt öl från Norge. Det är bryggt för vintern och du finner nötter, torkade frukter och julkakor. Det är ofiltrerat och opastöriserat. Häll upp försiktigt.
Stor, maltig, nyanserad smak med viss sötma, inslag av rökta charkuterier, torkade aprikoser, farinsocker, peppar, lakrits och mörk choklad.
Stor, maltig, nyanserad doft med inslag av rökta charkuterier, torkade aprikoser, knäck, peppar, enbär och mörk choklad.

Fullers Past Masters (nr 11419)


Fuller Smith & Turner driver Griffin Brewery vid Chiswick Lane South i västra London. Det har bedrivits ölbrygggning i lokalerna sedan 1600-talet, men det nuvarande företaget grundades 1849. Bryggmästare är John Keeling.
Maltig smak med inslag av knäckebröd, aprikosmarmelad, torkad frukt, pomerans och örter.
Stor, maltig doft med inslag av knäckebröd, aprikosmarmelad, torkad frukt, pomerans och örter.


Nils Oscar Winter Edition (nr 11954) 

Är en generous, kraftig karaktäristisk årgångsöl med rejäl fyllighet och varma nyanser av rostade maltsorter. Humlen kommer från USA och Tyskland och balanserar den runda maltkaraktören. I aromen märks en fin fruktighet.
Nils Oscar Company AB grundades 1996. Företagets öl bryggs på Fruängskällan i Nyköping, och sprittillverkningen sker på Tärnö Säteri. Företagets namn kommer från Nils Oscar Sundberg som är farfar till Karl-David Sundberg, ägare till Nils Oscar Bryggeri & Bränneri.
Nyanserad smak med inslag av torkade fikon, kaffe, choklad, mörk sirap och kavring.
Nyanserad doft med inslag av torkade fikon, kaffe, choklad, mörk sirap och kavring.

Duvenkrooks Svensk Akvavit (nr 111)

 
Kryddig smak med inslag av dillfrön, kummin, anis och citrus.
Kryddig doft med inslag av dillfrön, kummin och citrus.

Nygårda Julmust (nr 99343)
 
 
En traditionell julmust i begränsad upplaga som smakar allra bäst väl kyld. Lagrad på bourbonfat av ek i sex månader för en smakupplevelse utöver det vanliga.
Söt, nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, russin, choklad, ingefära, mörkt bröd, citrus och vanilj.
Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, russin, choklad, ingefära, kanel och vanilj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar