Saltad Nota om
matfusket – från gatukök till gourmetkrog är en bok av Mats-Eric Nilsson.
Här tas nästa steg och
avslöjar det utbredda råvarufusket på allt från enkla kaféer, snabbmatsställen
och lunchkrogar till lyxiga restauranger.
Vill du veta vad SJ:s lyxiga
räksmörgåsar, Sandys baugetter, O´Leaeys baugetter och Vapianos pizzor består
av.
Här finns 29 kedjors
innehållsförteckningar. Du kan dessutom se alla tillsatser som brukar ingå i
exempelvis kvarterskrogarnas bearnaisesås, fisksoppa, kycklingfilé, tiramisu
eller hallonsorbet.
Själv brukar jag inte
gå på restaurang speciellt ofta och det är kanske tur det. För efter att ha
läst boken verkar det som om jag inte får det jag betalar för. Bea kommer i
stora hinkar som tillverkas av grossister, kan jag verkligen lita på att
oxfilen verkligen är oxfile. Då är det både bättre och även billigare att göra
det hemma i sitt eget kök. Ingen svårighet att slå sin egen majjo eller gör bea
eller hollis. Om jag klarar göra macarons, chokladbiskvier och vaniljhjärtan så
borde bagare och konditorer klara detta i sina välutrustade kök. Mern som
vanligt är målet att endast tjäna så mycket pengar som möjligt. Kvalitén verkar få stå tillbaka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar