tisdag 24 juni 2014

Jordgubbsrisotto




Som att göra egen lyxrisifrutti. Jordgubbar kokta i sockerlag blandas med mjölkkokt ris och garneras med färska jordgubbar. Mums!

1 l mjölk (3%)
1 ½ dl carnaroliris
500g jordgubbar
2 dl socker


Hetta upp ris och mjölk i en tjockbottnas kastrull. Rör oavbrutet tills mjölken når kokpunkten, sjud sedan på svag värme i cirka 25 minuter eller tills riset fortfarande är krämigt men har en fast kärna. Rör då och då.

Snoppa jordgubbarna. Ta undan några till garnering. Skär resten av gubbarna i bitar. Koka en lag av socker och ½ dl vatten. Vänd ner hackade jordgubbar och sjud sakta i 15 minuter. Rör då och då.

Häll upp riset i en stor skål och kyl. Låt jordgubbarna svalna. Blanda riset försiktigt med de kokta jordgubbarna. Lägg i skålar och garnera med resterande jordgubbar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar