Som
att göra egen lyxrisifrutti. Jordgubbar kokta i sockerlag blandas med mjölkkokt
ris och garneras med färska jordgubbar. Mums!
1
l mjölk (3%)
1
½ dl carnaroliris
500g
jordgubbar
2
dl socker
Hetta
upp ris och mjölk i en tjockbottnas kastrull. Rör oavbrutet tills mjölken når
kokpunkten, sjud sedan på svag värme i cirka 25 minuter eller tills riset
fortfarande är krämigt men har en fast kärna. Rör då och då.
Snoppa
jordgubbarna. Ta undan några till garnering. Skär resten av gubbarna i bitar. Koka
en lag av socker och ½ dl vatten. Vänd ner hackade jordgubbar och sjud sakta i
15 minuter. Rör då och då.
Häll
upp riset i en stor skål och kyl. Låt jordgubbarna svalna. Blanda riset
försiktigt med de kokta jordgubbarna. Lägg i skålar och garnera med resterande
jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar