måndag 14 juli 2014

New Balance M576

 
Letade efter ett par sneakers. Ville ha New Balance M576, Made in England. Dock fanns det ingen butik här i Linköping som hade denna modell. Det mest konstiga var att ingen butik gjorde någon ansats till att erbjuda mig att de tog hem denne modell. Konstigt med tanken på att kunderna då väljer nätet före butiken. Jag fan dessa hos sneakresnstuff.com. Det tog 2 dagar innan jag kunde hämta ut paketet. Om något skulle blivit fel så fanns det redan ett förbetalt returkvitto. Men allt blev perfekt.

 
Namnet New Balance kommer från hönsgården. Företagets grundare William Riley observerade 1906 hönsens perfekta balans, tackvare de tre ”tårna”. Riley använde detta som inspiration när han designade de handgjorda skorna som skulle ge kunderna ”new balance” (ny balas).

 
New Balance Classic har gjorts för hand av erfarna skomakare i fabriken i Cumbrian lokaliserad i nordvästra England.

 
Den klassiska löparskomodellen 576 fyllde 25 år  2013 och detta firade New Balance med att släppa skorna i originalutförandet från 1988. De är tillverkade i New Balance egna fabriker i Flimby i nordvästra England, och de är gjorda av noga utvalda material och är ett bevis på äkta hantverk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar